Recept: Mrkvové muffiny s proteinem bez bílé mouky

Milovníci netradičních receptů? Nově přinášíme recept na tyto nadýchané mrkvové muffiny bez bílé mouky. Překvapí vás svojí chutí, jednoduchou přípravou a zároveň doplní beta-karoten, který je potřeba nyní v létě. Tak na značky a jdeme kuchtit. 

nuttamix-recepty-mrkvove-muffiny

 

Na 10ks budeme potřebovat

1 vejce
150g najemno nastrouhané mrkve
50g špaldové mouky
30g pohankové mouky
1 odměrka vanilkového proteinu
50g kokosového cukru
Skořice
1 čajová lžička kypř. prášku
Špetka soli
Mléko na zředění
100ml kokosového oleje
Tvaroh na ozdobu

 

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěný kokosový olej a nastrouhanou mrkev. V další míse smícháme všechny sypké ingredience a vzniklou směs prosejeme. Obě směsi poté pomalu prošleháme a podle potřeby zředíme mlékem.

 

Hotové těsto plníme do forem na muffiny asi 1cm od okraje, aby nám při pečení nepřetekly. Pečeme na 180°C zhruba 15-20 minut. Muffiny necháme vychladnout a před podáváním ještě ozdobíme tvarohem.

 

Nutriční hodnoty na 1 ks

Energetická hodnota: 168 kcal
Sacharidy: 12 g 
Bílkoviny: 7 g 
Tuky: 11 g

 

Podobné recepty