Recept: Veganské zdravé bulky na burger

Recept: Veganské zdravé bulky na burger

Krásně křupavé, nasládlé, špaldové bulky na burger. Jednoduchá příprava, vřele doporučujeme.

 

Na 4bulky budeme potřebovat:

1,5 hrnku hladké špaldové mouky + mouku při zpracovávání
1,5 hrnku celozrné špaldové mouky 
1 pytlíček sušeného droždí
1 čajová lžička jedlé sody
1 ČL soli
1 ČL třtinového/ kokosového cukru
3 polévková lžíce slunečnicového oleje
Cca 1,5 hrnku vlažné/teplé vody (zaleží na savosti mouky

 

Postup:

Nejprve smícháme sypké suroviny v misce. Přilijeme olej a trochu vody, aby těsto drželo pohromadě. Vypracujeme mírně lepivé těsto a necháme hodinu kynout na teplém místě. Po hodince těsto prohněteme a necháme opět kynout další hodinu. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4-5 částí a s navhlčenými dlaněmi vypracujeme bochánky cca 2cm vysoké.
Bulky dáme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme dle chuti. My použili sezam. Pečeme 5 minut na 200°C a poté 15minut na 180°C.

 

Bulky jsou 100% veganské.

 

Pro inspiraci

Uvnitř toho burgeru se nachází:

ledový salát
BBQ omáčka
plátek kuřecího masa
plátek sýra
domácí kyselá okurka
domácí rajčátka
cibule

 
Napište komentář


Načítám, prosím vydržte...