Recept: Tvarohový jablečný koláč z ovesných vloček

Recept: Tvarohový jablečný koláč z ovesných vloček

Vláčný,lehký jablkový dort ze základních surovin, které naleznete doma. Skvělý ke kávě či na svačinu.

 

Ingredience na korpus:

100 g ovesných vloček
1/2 hrnku vlašských ořechů
1/2 hrnku kokosu
1/4 hrnku datlí či 3-4 plátky datlové pasty
3 polévkové lžíce vody 

 

Ingredience na krém:

200g ricotty
150g bílého jogurtu
250g tvarohu z vaničky
5 polévkové lžíce kůry z citronu
1 vejce
1/2 vanilkového pudinku

Ovocná vrstva:

1/2 čiré želatiny
5 jablek
1 čajová lžička másla
Skořice

Postup: 

Datle či datlovou pastu ponoříme do horké vody. Na pánvi si pro zlepšení chuti osmahneme vločky, ořechy a kokos. Datle poté smíchame s obsahem pánvičky a mixujeme. Pokud se těsto málo lepí, přidáváme vodu. Následně těsto natlačíme na dno formy a dáme do ledničky, dokud si nepřipravíme krém. Krém si připravíme smícháním všech ingrediencí a nalijeme ho na korpus. Dort vložíme do trouby a pečeme 40minut na 180°C.

 

Po vyndání zalijeme směsí jablek a želatiny. Jablka nastrouháme a povaříme s máslem a skořicí cca 10 minutek. Poté si připravíme želatinu, kterou připravíme dle návodu (na 5g 125 ml vody). Následně ji nalijeme na jablka a vzniklou směs dáme na dort. Dortík po vychladnutí šoupneme do lednice a necháme odležet.

Načítám, prosím vydržte...