Velice se omlouváme, ale díky enormnímu vytížení a omezení ze strany GLS jsme nuceni tohoto přepravce přes Vánoce vyloučit. Využít můžene nadále Zásilkovnu.

Nuttamix Špaldová mouka celozrnná hladká 600 g | Nuttaflour

43 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Špaldová mouka, celozrnná, hladká je skvělá alternativa pro zdravé pečení. Na blogu naleznete recepty, kde jsou mouky použity.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špaldová mouka celozrnná hladká

Špalda je stará odrůda pšenice, která je známá již několik tisíc let. Je to velmi odolná odrůda, tudíž její zrna nemají tak vysoký podíl chemikálií a není geneticky upravená jako pšenice setá. V minulosti byla označována jako dobře stravitelná rostlina, plná síly. Velmi populární je celozrnná špaldová mouka, která má vyšší podíl minerálů, jak mouka bílá.

 

Dr. Nutta ordinuje

Špaldová mouka má velmi příznivé účinky na zdraví našeho organismu. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny, která je důležitá pro správné trávení. Mezi další pozitivní účinky patří podpora imunitního systému, snižování vysokého cholesterolu a výživa kostí a kloubů. Jelikož má nižší podíl lepku jak pšeničná mouka, je vhodná pro osoby, trpící lehčí formou celiakie.

 

Dr. Nutta kuchařem

Špaldová mouka má v kuchyni široké spektrum využití. Je vhodná na pečení buchet, bublaniny, koláčů, bábovek a muffinů. Velmi oblíbený recept je bublanina ze špaldové mouky. A kdo z vás si rád doma upeče vlastní chléb, housky nebo vánočku, pro toho je špaldová mouka skvělou volbou. Použít se dá i na přípravu lehké snídaně či svačiny v podobě sladkých lívanců a palačinek. O Vánocích se dá použít na výrobu lineckého cukroví.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
Složení: 100% celozrnná špaldová mouka natural
Alergeny: Lepek
Země původu: Maďarsko
Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 1517 kJ/ 362,56 kcal; tuky: 1g ( z toho nasycené mastné kyseliny: 0g); sacharidy: 75g ( z toho cukry: 0g); bílkoviny: 10g; sůl: 0,01g
Upozornění: Skladujte v suchu do 20°C
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: