Nuttamix Jáhlová mouka hladká 600 g | Nuttaflour
Související produkty
Detailní popis produktu
Jáhlová mouka hladká
Jáhly nebo také jáhle vznikají oloupáním prosa. V minulosti byla jejich konzumace na území Evropy velmi rozšířená. Jejich popularitu utlumila až rýže, která se začala dovážet z orientálních zemí.
Dr. Nutta ordinuje
Jáhly obsahují hodně vlákniny, která má příznivé účinky na trávící soustavu. Dále jsou výborným zdrojem bílkovin, minerálů a mají zásaditý charakter, tudíž jsou vhodné jako příloha k masu a masným produktům. Mohou je konzumovat i lidé, trpící celiakií, jelikož neobsahuje lepek.
Dr. Nutta kuchařem
Bezlepková mouka z jáhel má obrovské využití. Může částečně nahradit pšeničnou mouku, která bývá častou přísadou mnoha receptů. Lze ji využít jak ve sladké, tak slané kuchyni. Velmi oblíbené jsou palačinky, různé druhy moučníků, buchty, muffiny a jemné sušenky. Z jáhlové mouky lze upéct chutný bezlepkový chléb nebo připravit oblíbenou jáhlovou kaši. Sice je obecně bezlepkové těsto náročnější na přípravu, avšak výsledek v podobě chutného a zdravého pokrmu se opravdu vyplatí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Složení: | 100% mouka mletá z jáhel |
Alergeny: | Žádné |
Země původu: | Maďarsko |
Nutriční hodnoty na 100g: | Energetická hodnota: 1405 kJ/ 336 kcal; tuky: 2,8g ( z toho nasycené mastné kyseliny: 0g); sacharidy: 73g ( z toho cukry: 0g); bílkoviny: 9,9g; sůl: 0g |
Skladování: | Skladujte v suchu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.