Velice se omlouváme, ale díky enormnímu vytížení a omezení ze strany GLS jsme nuceni tohoto přepravce přes Vánoce vyloučit. Využít můžene nadále Zásilkovnu.

Nuttamix Amarantová hladká mouka 600 g | Nuttaflour

79 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Amarantová mouka najde v každé kuchyni své využití. Lze ji využít na přípravu jak sladkých, tak slaných pokrmů. Můžeme ji použít jako přísadu do ovesných sušenek a žitných placek, na výrobu veganských palačinek, amarantové kaše, na zahušťování omáček a polévek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Amarantová mouka

Amarantus, zvaný též laskavec je pseudoobilovina, která má svůj původ ve střední Americe. Na světě existuje přes 60 druhů této rostliny, které mají různá využití. V Asii se hojně pěstuje jako listová zelenina a okrasná rostlina. U nás se pěstuje převážně na potravinářské účely, avšak jeho semena nacházejí uplatnění i v kosmetickém průmyslu.

 

Dr. Nutta ordinuje

Amarantová mouka obsahuje pro lidské tělo důležitou vlákninu, bílkoviny a minerální látky. Její konzumace podporuje zdraví vlasů a nehtů, pomáhá regenerovat mechanické poškození kůže a napomáhá zdravému zraku. Je zdrojem antioxidantů a mastných kyselin. Jedná se o bezlepkovou potravinu, která má lepší nutriční hodnoty jak obiloviny.

 

Dr. Nutta kuchařem

Amarantová mouka najde v každé kuchyni své využití. Lze ji využít na přípravu jak sladkých, tak slaných pokrmů. Můžeme ji použít jako přísadu do ovesných sušenek a žitných placek, na výrobu veganských palačinek, amarantové kaše, na zahušťování omáček a polévek. Velmi oblíbené jsou recepty na chutné koláčky a amarantové sušenky. Pokud jste milovníkem italské kuchyně, můžete si vyrobit amarantové těstoviny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
Složení: 100% amaranth
Alergeny: Žádné
Země původu: Maďarsko
Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 1568kJ (373 kcal), Tuky: 6,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g), Sacharidy: 0g (z toho cukry: 0 g), Bílkoviny: 16 g, Sůl:0 g
Upozornění: Skladujte v suchu do 20°C.
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: