Nuttamix Fazole bílé 500g
Související produkty
Detailní popis produktu
Krásné, chutné, bílé fazole plné rostlinných bílkovin a vlákniny prospějí vašemu zdraví. Bílé fazole jsou vhodné především do sladkokyselých pokrmů a salátů. Například fazole na smetaně, bílé fazole s rajčatovou omáčkou nebo protlakem, bílá fazolová polévka, švýcarský a křenový salát nebo je můžeme přidat i do bramborového salátu.
Dr. Nutta kuchařem
Jak uvařit fazole? Fazole propereme na cedníku pod tekoucí studenou vodou a dopředu před vařením namočíme. Máčíme je ideálně přes noc, kdy by fazole měly zvětšit svůj objem až dvojnásobně. Vodu pak slejeme, pořádně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Následně dáme fazole do hrnce a nalijeme tolik vody, aby byly všechny fazole pod vodou. Můžeme přidat i trochu rostlinného oleje, aby v hrnci nevznikala pěna. Při vaření za nízkého až středního plamene fazole stále kontrolujeme, zda je v hrnci dostatek vody a zda jsou všechny ponořené. Tyto bílé fazole by se měly vařit okolo 90-120 minut. Hotové fazole poznáme tak, že budou měkké.
Dr. Nutta ordinuje
Proč jíst fazole? Chrání před obtížemi ledvin, jater a močového měchýře, pozitivně působí na buňky těla, dokáží odvodnit organismus a ke všemu posilují srdce a krevní oběh. Dále obsahují důležitý draslík, železo, magnézium, vitamin A, vitamin C, vitaminy skupiny B a betakaroten. Najdeme v nich ale například i zinek, který je nutný pro náš imunitní systém.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Složení: | Fazole bílé celé |
Alergeny: | Může obsahovat lepek |
Země původu: | Polsko |
Nutriční hodnoty na 100g: | nergetická hodnota: 1420 kJ (351 kcal), Tuky: 1,60 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g), Sacharidy: 61,60 g (z toho cukry: 0 g), Bílkoviny: 21,40 g, Sůl: 0 g |
Upozornění: | Skladujte v suchu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.