Pozor! Již brzy nás naleznete pod novým názvem Dr Nutta. Nelekejte se tedy prosím, vše zůstává při starém, jen nás najdete pod www.drnutta.cz

Čokoládové pecky

12 položek celkem
ruby belgicka cervena cokolada nuttamix
189 Kč

Luxusně jemná čokoláda z Belgie, která je vyrobená ze speciálních červených kakaových bobů....

687
belgicka mlecna cokolada s karamelem nuttamix1
169 Kč

Super jemná a vyvážená belgická čokoláda s přídavkem karamelu. Kolegové z Belgie opravdu vědí,...

148
Nuttamix Italská 72% hořká čokoláda pecky 500g
Akce
175 Kč –17 %
145 Kč

Tak jemně sladká, chuťově vyvážená hořká čokoláda, až jsme ji vybrali jako hlavní ingredienci do...

139
Nuttamix Italská Bílá čokoláda pecky 500g
165 Kč

Tak jemná, sladká, chuťově vyvážená bílá čokoláda, až jsme ji vybrali jako hlavní ingredienci do...

142
Nuttamix Italská mléčná čokoláda pecky 500g
159 Kč

Italové vědí jak na to. Jemná, slaďoučká mléčná čokoláda, která si vás získá. Je vhodná jak na...

145
horka cokolada do fontany nuttamix
139 Kč

Hořká čokoláda vhodná do fontány, pro pekařskou a cukrářskou výrobu. Tato čokoláda obsahuje...

690
horka cokolada 50 cocky nuttamix male
139 Kč

Velice chutná, voňavá a snadno rozpouštějící se 50% hořká čokoláda ve formě čokoládových pecek...

699
Nuttamix 70% Hořká čokoláda pecky 500g
129 Kč

Jemně nasládlá, chuťově vyvážená s lehce kyselým podtónem hořká čokoláda, vhodná na mlsání,...

133
Nuttamix Bílá čokoláda pecky 500g
122 Kč

Jemná, sladká, chuťově vyvážená bílá čokoláda, vhodná na mlsání, čokoládovou polevu či výrobu...

127
italska 51 horka cokolada nuttamix
159 Kč

Krásně jemná hořká čokoláda z Itálie s 51% kakaa. Pokud hledáte kompromis mezi vysokoprocentní...

1017
kaminky v cokolade nuttamix
119 Kč

Kamínky v čokoládě z našeho dětství. Různě barevné na mlsání.

136
Nuttamix Mléčná čokoláda pecky 500g
119 Kč

Jemná, slaďoučká mléčná čokoláda, která si vás získá. Je vhodná jak na mlsání, tak na čokoládové...

130

Čokoládové pecky, neboli čočky, jsou plnohodnotnou formou čokolády. Klasická tabulková čokoláda vzniká roztavením těchto čokoládových peciček a následným nalitím do formy. V posledních letech, a to hlavně ve zdravé výživě, je tato forma peciček čím dál tím více oblíbená nejen pro svůj tvar, ale i cenu. Cena této čokolády je zákonitě nižší právě kvůli úspoře práce na roztavení a tabulkování. Výsledkem je tedy mnohdy stejně kvalitní, či kvalitnější čokoláda za stejnou či nižší cenu, než najdete v obchodech.

#ShowMore#

Naše nabídka

V naší nabídce si může vybrat mezi čokoládou z Belgie, Itálie a České republiky. Každá čokoláda je lehce odlišná a určená na jiné účely. Naše čokoláda z Belgie je dražší, ale má krásně jemnou a vyváženou chuť. Pro výrobu této čokolády jsou vybrány kvalitnější kakaové boby. Raritou je například čokoláda ruby, která není nikterak dobarvená. Tato čokoláda je vyrobená ze speciálně šlechtěných červených bobů a chutná lehce po jahodách.

 

Čokoláda z Itálie obsahuje vyšší procento kakaového másla a kakaa. Je to takový zlatý střed mezi belgickou a českou. Chuť je krásně plná a vyvážená. My tuto čokoládu používáme do našich oříškových másel.

 

Česká čokoláda ve většině případů obsahuje neškodný polyglycerol-polyricin-oleát. Dle výrobce je toto éčko rostlinného původu a je do čokolády přidáno z toho důvodu, že čokoláda má lepší vlastnosti pro pečení a vaření. Čokoláda má po rozpuštění lepší konzistenci a lépe se roztírá.

 

Použití

Čokoládové pecky mají velmi široký způsob využití. Meze se nekladou. Někdo pecky rovnou konzumuje jako klasickou čokoládu, někdo pecky míchá přímo do kaše či jiných pokrmů - do kaše doporučujeme tuto 50% hořkou čokoládu, protože pecičky jsou velmi malé = v každém soustu najdete čokoládu a přitom toho tolik nespotřebujete. Další využití našich peciček je například při pečení do těsta, na roztavení a polévání bábovek, dortů či jiných dezertů.

Pokud máte doma čokoládovou fontánu, vyzkoušejte tuto 60% hořkou čokoládu, která je pro tyto účely speciálně určená. Obsahuje totiž více kakaového másla, takže je tekutější.

 

Mohlo by vás zajímat

Jak správně rozpustit čokoládu?