Čokoládové pecky
Čokoládové pecky, neboli čočky, jsou plnohodnotnou formou čokolády. Klasická tabulková čokoláda vzniká roztavením těchto čokoládových peciček a následným nalitím do formy. V posledních letech, a to hlavně ve zdravé výživě, je tato forma peciček čím dál tím více oblíbená nejen pro svůj tvar, ale i cenu. Cena této čokolády je zákonitě nižší právě kvůli úspoře práce na roztavení a tabulkování. Výsledkem je tedy mnohdy stejně kvalitní, či kvalitnější čokoláda za stejnou či nižší cenu, než najdete v obchodech.
#ShowMore#
Naše nabídka
V naší nabídce si může vybrat mezi čokoládou z Belgie, Itálie a České republiky. Každá čokoláda je lehce odlišná a určená na jiné účely. Naše čokoláda z Belgie je dražší, ale má krásně jemnou a vyváženou chuť. Pro výrobu této čokolády jsou vybrány kvalitnější kakaové boby. Raritou je například čokoláda ruby, která není nikterak dobarvená. Tato čokoláda je vyrobená ze speciálně šlechtěných červených bobů a chutná lehce po jahodách.
Čokoláda z Itálie obsahuje vyšší procento kakaového másla a kakaa. Je to takový zlatý střed mezi belgickou a českou. Chuť je krásně plná a vyvážená. My tuto čokoládu používáme do našich oříškových másel.
Česká čokoláda ve většině případů obsahuje neškodný polyglycerol-polyricin-oleát. Dle výrobce je toto éčko rostlinného původu a je do čokolády přidáno z toho důvodu, že čokoláda má lepší vlastnosti pro pečení a vaření. Čokoláda má po rozpuštění lepší konzistenci a lépe se roztírá.
Použití
Čokoládové pecky mají velmi široký způsob využití. Meze se nekladou. Někdo pecky rovnou konzumuje jako klasickou čokoládu, někdo pecky míchá přímo do kaše či jiných pokrmů - do kaše doporučujeme tuto 50% hořkou čokoládu, protože pecičky jsou velmi malé = v každém soustu najdete čokoládu a přitom toho tolik nespotřebujete. Další využití našich peciček je například při pečení do těsta, na roztavení a polévání bábovek, dortů či jiných dezertů.
Pokud máte doma čokoládovou fontánu, vyzkoušejte tuto 60% hořkou čokoládu, která je pro tyto účely speciálně určená. Obsahuje totiž více kakaového másla, takže je tekutější.
Mohlo by vás zajímat