POZOR! Ke každé objednávce nad 400 kč (bez dopravy) přibalíme ZDARMA Slaný karamel 200g v hodnotě 159 kč. Objednat si můžete cokoliv. Akce platí pro prvních 300 objednávek.

Chiavalon Olivový olej Romano

Novinka
Značka: Chiavalon
od 339 Kč

Zvolte variantu

Chiavalon Romano je nejemnější olivový olej z produkce Chiavalonu a tato kupáž je určena především na dochucení bílého rybího masa.

Detailní informace

Balení: 250ml
Skladem
Můžeme doručit do: 19.4.2021
339 Kč
Balení: 500ml
Skladem
Můžeme doručit do: 19.4.2021
595 Kč

Detailní popis produktu

  • Voňavý a s vybalancovanou chutí, ve které ucítíte lehkou pikantnost a hořkost, aromatické bylinky
  • Vůně připomíná středně zralá rajčatabanányjablka, s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.
  • Ideálně doplní jemnější jídla, hodí se k rybám, carpacciu, mozzarelle, ke grilované zelenině i salátům

Rodinná farma Chiavalon pravidelně získává medaile a ocenění na mezinárodních soutěžích

  • Prvotřídní olivové oleje z říjnové sklizně se každoročně utkávají o prvenství v mezinárodních soutěžích
  • Nabitý zdraví prospěšnými látkami a chuťově nesrovnatelný s produkcí olivových olejů z listopadu a prosince
  • Acidita 0,2% / Polyfenoly 346 mg/kg

 

Výrobce: Chiavalon
Druh oleje: olivový extra panenský
Země původu: Chorvatsko
Region: Istrie
Typ oleje: kupáž
Odrůdy: Vodnjan Buza, Rosignola
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,2%
Polyfenoly: 346 mg/kg
Aroma: středně zralá rajčata, banány, jablka, s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky
Chuť: vybalancovaná chutí, ve které ucítíte lehkou pikantnost a hořkost, aromatické bylinky

 

Chutě a vůně Chiavalonu Romano

Extra panenský olivový olej Chiavalon ROMANO má zlatavě zelenou barvu. V jemné vybalancované chuti ucítíte pikantní a lehce hořké tóny ovoce a aromatických bylinek. Vůně oleje ROMANO připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.

Párování Chiavalonu Romano s jídlem

Chiavalon ROMANO je špičkový extra panenský olivový olej s jemnou chutí. Je ideální pro dochucení tepelně upravených a grilovaných ryb, také je vhodný pro rybí carpaccio, lososový tatarák a krevety. Jeho chuť se skvěle kombinuje se zeleninovými saláty a vařenou či grilovanou zeleninou. Chuťově ladí i s lehkými sýry a mozzarellou anebo si jej vychutnejte s dobrým kváskovým chlebem. Pokud chcete Chiavalon ROMANO ochutnat, můžete si koupit i malou testovací lahvičku Chiavalon Romano 100 ml.

Chiavalon Romano je jemný prémiové olivový olej skvělý na dochucení ryb

O olejích Chiavalon

Výrobcem olivového oleje ROMANO je rodinná farma Chiavalon na chorvatském poloostrově Istria, ve městě Vodnjan. Chiavalon produkuje omezené množství extra panenského olivového oleje té nejvyšší kvality. O jeho špičkové kvalitě svědčí řada ocenění z nejprestižnějších světových soutěží. Chiavalon je také zařazen do průvodce Flos Olei, který pravidelně vybírá ty nejlepší olivové oleje světa.

Zakladatelem farmy je Sandi Chiavalon, který pěstování oliv propadl již v dětství a postupně se vypracoval ve špičkového výrobce olivového oleje. Olej ROMANO je pojmenován na počest Sandiho dědečka, který jej naučil pěstovat a zpracovávat olivy. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.

Bratři Sandi a Tedi Chiavalon

Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?

Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.

Medaile a ocenění Chiavalonu

Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.

Rodinná farma Chiavalon každoročně získává ocenění na mezinárodních soutěžích

Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.

Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: