POZOR! Ke každé objednávce nad 400 kč (bez dopravy) přibalíme ZDARMA Slaný karamel 200g v hodnotě 159 kč. Objednat si můžete cokoliv. Akce platí pro prvních 300 objednávek.

Casas de Hualdo Olivový olej Manzanilla

od 189 Kč

Zvolte variantu

Olivový olej opravdových fajnšmekrů, kteří ocení pikantní chuť, která vám bude dlouho doznívat v ústech. Použijte na přípravu mastných ryb, dušeného masa, luštěnin, omáček, zeleninových lasagní.

Detailní informace

Balení: 250ml
Skladem
Můžeme doručit do: 19.4.2021
189 Kč
Balení: 500ml
Skladem
Můžeme doručit do: 19.4.2021
299 Kč

Detailní popis produktu

  • Ovocné aroma s vůní olivových listů, zelených banánů, zelených listů rajčat, čekanky a bazalky
  • Jemná měkká struktura, silná a výrazná chuť s vyšší hořkostí a značnou pikantností
  • Použijte na přípravu mastných ryb, omáček, těstovin, zeleninových lasagní, dušeného masa nebo čočky
  • Olivová farma Casas de Hualdo je pravidelně oceňovaná na nejprestižnějších mezinárodních soutěžích a výstavách

 Medaile z nejvýznamnějších mezinárodních soutěží

  • Říjnová sklizeň, kdy olivy dávají nejlepší a nejzdravější olej
  • Odrůda Manzanilla
  • Acidita 0,18%, Polyfenoly 752 mg/kg, jednodruhový olivový olej

 

Druh oleje: olivový extra panenský
Země původu: Španělsko
Region: Toledo, Kastilie-La Mancha
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Manzanilla
Sklizeň: říjen
Acidita: 0,18% 
Polyfenoly: 752 mg/kg
Aroma: ovocné aroma s vůní olivových listů, zelených banánů, zelených listů rajčat, čekanky a bazalky
Chuť: silná a výrazná chuť s vyšší hořkostí a značnou pikantností

 

Chuť a vůně Manzanilly

Manzanilla má nejvyšší podíl polyfenolů ze všech extra panenských olivových olejů Casas de Hualdo. Díky tomu je chuť velmi pikantní (štiplavá) a je skvěle vyvážena s vyšší hořkostí, což ocení především milovníci výrazných chutí. Výrazné ovocné aroma ve vás bude evokovat vůni listů rajčat, čekanky, bazalky, zelených banánů.

Mapa chutí a vůní prémiového olivového oleje Casas de Hualdo Manzanilla

Párování Manzanilly s jídlem

Výrazná pikantní chuť se dobře páruje s chuťově výraznějšími jídly. Manzanilla je perfektní pro přípravu mastných ryb jako je makrela, losos nebo také tuňák. Skvěle se hodí k přípravě omáček jako je boloňská omáčka, španělská omáčka (někdy uváděná jako hnědá omáčka - angl. brown sauce) nebo pro přípravu pesta. U těstovin vyniká především se zeleninovými lasagnemi nebo s raviolami a ricottou. Můžete také vyzkoušet v kombinaci s luštěninami, především s vařenou čočkou. Ve Španělsku se kombinuje s místním oblíbeným jídlem Cocido madrileño (Madrilenian guláš), což je tradiční guláš na bázi cizrny, zeleniny a masa. Ideální jídlo pro zimní období.

Casas de Hualdo Manzanilla

O odrůdě Manzanilla

Manzanilla je tradiční španělská odrůda z oblasti Cáceres (oblast Extremadura), která na Pyrenejském poloostrově roste již od starověku. Olivy jsou velké a oválné, buničina oliv je masitá a plná chuti a hodí se jak pro výrobu olivového oleje, tak pro konzumaci. Olivy dávají jedinečný olivový olej, který se těžko zaměňuje s jiným. Olivový olej Manzanilla má vysoký podíl polyfenolů (nejvyšší z nabídky Casas de Hualdo) a má celou řadu zdravotních benefitů, více v článku "9 působivých zdravotních výhod oliv Manzanilla".

Medaile a ocenění ze světových soutěží

Ve světě prémiových olivových olejů je účast na prestižních soutěžích nutnou podmínkou pro porovnání kvality s ostatní konkurencí. Z tohoto důvodu se rodinná farma Casas de Hualdo poslední dekádu účastnila celé řady soutěží a degustačních akcí ve Španělsku, Portugalsku, Francii, Itálii, Německu, Číně, Japonsku, Kanadě, Spojených státech, Argentině a v dalších zemích. Špičkovou kvalitu těchto prémiových olivových olejů potvrzuje zisk celé řady medailí z těchto soutěží a výstav.

 Casas de Hualdo získává každoročně celou řadu ocenění a medailí na prestižních mezinárodních soutěžích

Excelentní hodnocení získává Casas de Hualdo i od italského průvodce Flos Olei, který je takovou obdobou Michelinského průvodce ve světě prémiových olivových olejů. Flos Olei vybírá 500 nejlepších olivových olejů světa a Casas de Hualdo má hodnocení 99 bodů ze 100!

Vyberte si olivový olej podle své chuti

Casas de Hualdo produkuje čtyři základní jednodruhové prémiové olivové oleje odrůdy Arbequina, Picual, Cornicabra a Manzanilla. Seřazeny jsou podle intenzity chuti od nejjemnější po nejsilnější, chcete-li nejpikantnější. Tyto čtyři druhy jsou doplněny tzv. kupážemi, tzn. olivovými oleji, které se mísí z několika jednodruhových olejů. Cílem kupáží, stejně jako u vína, je vytvořit chuťově co nejvyváženější olivový olej pro konkrétní použití v kuchyni. Kupáž Reserva de Familia je silný a výrazný olivový olej, kupáž Casitas de Hualdo je jemný, protože je určený pro děti. Kupáží je také BIO olivový olej Casas de Hualdo Organic, kde je potlačena hořkost a pikantnost.

Vyberte si podle chuti

Příběh farmy Casas de Hualdo

Zemědělská farma Casas de Hualdo leží asi 100 km jihozápadně od Madridu, nedaleko krásného historického města Toledo. Podnebí v této oblasti je drsné, léta jsou zde horká a suchá a zimy velmi studené. Svůj podíl na tomto počasí má i nadmořská výška, protože olivové háje se nachází ve výšce 400 až 600 metrů. Suchá a mírně zvlněná krajina je ovlivněna řekou Tagus, která zde vytváří mikroklima, podporující překvapivě různorodou faunu a flóru.

Farma Casas de Hualdo

Casas de Hualdo se neorientuje jen na pěstování olivovníků, ale na zdejší farmě se pěstuje i kukuřice, vojtěška, ječmen, pšenice hrášek nebo pistácie. Tyto plodiny nejsou určeny jen na prodej, ale velká část úrody se spotřebovává na farmě. Hospodářství zde funguje jako uzavřený cyklus. Obiloviny a vojtěška slouží ke krmení ovcí Manchego, původní plemeno ovcí, které se na farmě chová. Hnůj od ovcí se používá pro hnojení olivovníků a dalších plodin. V olivovém háji roste tráva, která se čas od času pokosí a zbytky trávy slouží jako hnojivo. Podobně se nakládá i s klíčky či větvemi, které se drtí a znovu vrací živiny do půdy.

V naší nabídce prémiových olivových olejů si můžete vybrat špičkové produkty od Pago Baldíos San Carlos (kolekce Full Moon) a nebo od Nobleza del Sur. Obě tyto farmy mají několik století dlouhou historii. Příběh farmy Casas de Hualdo je jiný, a to nás právě zaujalo, když jme hledali další špičkové olivové oleje ze Španělska. Farma byla založena v roce 1986, když Francisco Riberas zakoupil statek Finca La Ventilla. Postupně se zde začaly pěstovat různé plodiny a první olivovníky byly vysazeny o deset let později. Jednalo se o vzrostlejší stromy. První olivy se sklízely o tři roky později. Na farmě byly vysazeny čtyři druhy olivovníků (Arbequina, Picual, Cornicabra, Manzanilla), které dnes tvoří základ jednodruhových olejů. Ambice zařadit se mezi nejlepší producenty je podpořena výstavbou nového moderního mlýna v roce 2009 a o rok později vstupuje Casas de Hualdo na španělský trh.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: